Sizlerin de aklına hangi coinlerin madenciliği (mining) yapılır ? Hangi coinler evde madencilik(mining), kazım için uygundur ? Kazım yapılan coinler hangileridir ? Madenciliği(mining) yapılan coinler hangileri gibi sorular gelmiştir.Ama önce madencilik mining nasıl başladı çok kısa ona bakalım.
Kripto para madenciliği (mining), Bitcoin madenciliği ile başlamış ancak Bitcoin'in güçlü şifreleme yapısı ve yüksek elektrik ihtiyacı nedeni ile ne yazık ki şu anda evlerde kullandığımız bilgisayarlarda yapılamaz hale gelmiştir.Bitcoin madenciliği yapmak isteyen madenciler, Bitcoin madenciliği için özel geliştirilen ASIC cihazlara ihtiyaç duymaktadırlar.Bu cihazlar güçlü şifreleme yapısını çözümlemekte yeterli bir güce sahiptir.Bu cihazları almak isteyen madenciler ASIC cihazlarını internetten temin edebilmektedirler.

Şimdi evde madencilik (mining) yapmak isteyen kullanıcılar hangi coinleri evindeki bilgisayar ile kazabilir onlara bakalım.Ancak unutulmamalıdır ki evde mining yapmak için en az orta düzeyde ya da yüksek ekran kartına veya işlemciye sahip bir bilgisayara sahip olmanız gerekmektedir.İşte şimdi evde kendi bilgisayarınızı kullanarak kazabileceğiniz ve en çok tercih edilen madencilik (mining ) yapılan coinler aşağıda listelenmiştir. Listelerin altında detaylı açıklamaları bulunmaktadır.
- Ethereum ( ETH )
- Grin ( GRIN )
- ZEC ( ZCASH )
- RavenCoin ( RVN )
- Beam ( BEAM )
- Monero ( XMR )
- Ethereum Classic ( ETC )
Ayrıca madenciliği yapılan coinler sadece bu kadar değildir. Madenciliği yapılan coinlerin tam listesine yazımızın en altında bulabilirsiniz.
Ethereum ( ETH )

Kripto para piyasasında, Bitcoin'den sonraki en büyük ikinci kripto para birimidir.Ethereum 2013 yılının sonlarında, kripto para araştırmacısı ve programcısı Vitalik Buterin tarafından yeni nesil bir blokzinciri olarak önerilmiştir.30 Temmuz 2015'te piyasaya sürülmüş ve o zamandan bu yana hızla büyüyen bir kripto para haline gelmiştir.
Güçlü bir şifreleme yapısına sahip olan Ethereum, POW mekanizmasıyla birlikte Ethash algoritmasını kullanmaktadır.Ethereum ağını çözümlemek için yüksek ekran kartları tercih edilmelidir.Belirli bir süreden sonra veya sizin belirlediğiniz süreden sonra kazılan coinler hesabınıza düşmektedir.Ethereum madenciliğinde bir madencilik havuzuna dahil olmanız da kazım gücünüzü ve gelirinizi yükseltecektir.
Ethereum madenciliği için gereksinimler
- Ethereum madenciliği yapmak içinde en az 4gb'lık ekran kartlarına ihtiyacınız vardır.
- Ethereum ( ETH ) madenciliği yapmak için güçlü bir GPU'ya, yani ekran kartına sahip olmanız gerekmektedir.
- Ethereum madenciliği yaparken ekran kartının 4gb'ı tamamen kullanılabilir olmalıdır.
- Ethereum madenciliği yaparken size özel bir Ethereum cüzdanına ve para çekme adresine sahip olmanız gerekmektedir.
Ethereum'la ilgili tüm fiyat analizlerini buraya tıklayarak bulabilirsiniz.
Grin ( GRIN )

Grin ( GRIN ) 2019'da kripto topluluğunun desteği ile başlatılmış bir projedir.Proje gizlilik odaklı ve ölçeklenebilirliğe odaklı bir coin olarak ortaya çıkmıştır.Grin Blockchain, işlem gizliliğini desteklemek adına MimbleWimble algoritmasını kullanmaktadır.Grin coini hem GPU hem de CPU şeklinde madenciliği desteklemektedir.Yani hem ekran kartı hem de işlemci gücü ile Grin coin kazım işlemi gerçekleştirebilirsiniz.Grin coinde güçlü bir şifreleme algoritmasına sahip olup, kazım için güçlü bir cihaza ihtiyacınız vardır.
Grin madenciliği için gereksinimler
- Grin madenciliği yapmak içinde en az 5.5gb'lık ekran kartlarına ihtiyacınız vardır.
- Grin madenciliği yapmak için güçlü bir GPU'ya ve CPU'ya, yani ekran kartına ve işlemciye sahip olmanız gerekmektedir.
- Grin madenciliği yaparken ekran kartının 5.5gb'ı tamamen kullanılabilir olmalıdır.
- Grin madenciliği yaparken size özel bir Grin cüzdanına ve para çekme adresine sahip olmanız gerekmektedir.
Tüm altcoinlere ait fiyat analizlerini burada bulabilirsiniz
ZEC ( ZCASH )

2016 yılında piyasaya sürülen ve yine gizlilik odaklı çıkmış olan coinlerden birisidir.Zcash, Bitcoin gibi diğer kripto paralara kıyasla kullanıcılarına daha fazla gizlilik sağlamak için kriptografi kullanmayı amaçlayan bir kripto para birimidir.Zcash, Bitcoin'in kod tabanına dayanır. Bitcoin gibi 21 milyon sabit toplam arz gibi birçok benzerlik bulunmaktadır.Zcash algoritma olarak Equihash algoritmasını kullanır.
ZEC madenciliği için gereksinimler
- ZEC madenciliği yapmak içinde en az 4gb'lık ekran kartlarını kullanmanız önerilir.
- ZEC madenciliği yapmak için güçlü bir GPU'ya sahip olmanız gerekmektedir.
- ZEC madenciliği yaparken size özel bir Zec cüzdanına ve para çekme adresine sahip olmanız gerekmektedir.Ancak bu cüzdanın ayarlamasını yapmak biraz zahmetli olduğundan bir video yardımı ile yapmanız gerekebilir.
Tüm altcoinlere ait fiyat analizlerini burada bulabilirsiniz
RavenCoin ( RVN )

Ravencoin ( RVN ) George RR Martin’in kurgusal Westeros dünyasındaki küçük kargaların adını taşıyan, ilk 50 kripto para biriminden biridir.2017 üzerinde çalışılan coinin piyasaya çıkması 2018 yılını bulmuştur.Bitcoin altyapısını kullanan Ravencoin'in arzı gibi bir çok özelliği Bitcoin'e benzemektedir. Aynı Bitcoin gibi maksimum 21 milyon arzı desteklemektedir.Algoritma olarak X16R algoritmasını kullanan RVN için yine güçlü bir bilgisayara ya da ekran kartına sahip olmanız gerekmektedir.
RVN madenciliği için gereksinimler
- RVN madenciliği yapmak içinde en az 4gb'lık ekran kartlarını kullanmanız önerilir.
- RVN madenciliği yapmak için güçlü bir GPU'ya sahip olmanız gerekmektedir.
- RVN madenciliği yaparken size özel bir Rvn cüzdanına ve para çekme adresine sahip olmanız gerekmektedir.
Tüm altcoinlere ait fiyat analizlerini burada bulabilirsiniz
Beam ( BEAM )

Başka bir MimbleWimble uygulaması olan Beam (BEAM) ev madenciliği için çok uygundur. GPU madenciliğini destekleyen Hashii algoritmasını kullanır.Yapmanız gereken BEAM cüzdanını indirip kurmak ve ayarlamalarını yapmak.Ancak Beam coini süresi dolmuş adresleri kabul etmeyebilir o yüzden resmi cüdan uygulamasını indirince sorun yaşamamak adına kalıcı süresiz miningte kullanmak için adres almanız sizler için daha iyi olacaktır.
BEAM madenciliği için gereksinimler
- BEAM madenciliği yapmak içinde en az 4gb'lık ekran kartlarını kullanmanız önerilir.
- BEAM madenciliği yapmak için güçlü bir GPU'ya sahip olmanız gerekmektedir.
- BEAM madenciliği yaparken size özel bir Beam cüzdanına ve para çekme adresine sahip olmanız gerekmektedir.Ayrıca resmi Beam cüzdanı uygulaması üzerinden kalıcı süresiz token adresi almanız kazdığınız kaybolmaması adına size fayda sağlayacaktır.Çünkü Beam gizliliği ön planda tuttuğu için kalıcı olmayan süresi dolmuş cüzdanları kabul etmeyebilir.
Tüm altcoinlere ait fiyat analizlerini burada bulabilirsiniz
Monero ( XMR )

Monero kripto para piyasasında önemli bir yere sahip olan kripto paradır.İlk 50 coin içerisinde yer alan Monero tam bir gizliliği hedeflemiş ve benimsemiş bir coindir.Monero 2014 yılında kullanıcılarına fonları ve gizliliği üzerinde tam kontrol sağlayan para birimi, başkalarının bakiyeleri ve işlemleri görmesini engellemek adına kuruldu.Algoritma olarak CryptoNightR algoritmasını kullanmaktadır.XMR hem GPU hem de CPU ile kazımı gerçekleşen bir coindir.
XMR madenciliği için gereksinimler
- XMR madenciliği yapmak içinde en az 4gb'lık ekran kartlarını kullanmanız önerilir.
- XMR madenciliği yapmak için güçlü bir GPU'ya sahip olmanız gerekmektedir.
- XMR madenciliği için CPU da kullanılabilmektedir.Yüksek performanslı bir CPU sizin için daha güzel olacak ve daha verim almanızı sağlayacaktır.
- XMR madenciliği yaparken size özel bir XMR cüzdanına ve para çekme adresine sahip olmanız gerekmektedir.XMR cüzdanını indirip kurulumunu yapıp kazdığınız coinleri oraya aktarabilirsiniz.Daha sonra bunları ayrıca bir borsaya aktarmanız gerekecektir.
Tüm altcoinlere ait fiyat analizlerini burada bulabilirsiniz
Ethereum Classic ( ETC )

Ethereum Classic, bir hacker’ın milyonlarca Ethereum'un çalınmasıyla sonuçlanan bir boşluktan yararlandığı, 2016 yılında çatallanan orijinal Ethereum blok zincirinin devamıdır. Bu çataldan Ethereum (ETH) ve Ethereum Classic (ETC) oluşturulmuştur.ETC, Ethereum ağı altında olduğu için Ethash algoritmasını kullanır ve çözümlenmesi zordur.Onun için güçlü bir ekran kartına sahip olmanız gerekir.
ETC madenciliği için gereksinimler
- ETC madenciliği yapmak içinde en az 4gb'lık ekran kartlarını kullanmanız önerilir.Kullanılabilir 4gb ekran kartı kapasitesi olması sizler için daha iyi olcaktır.
- ETC madenciliği yapmak için güçlü bir GPU'ya sahip olmanız gerekmektedir.
- ETC madenciliği yaparken size özel bir ETC cüzdanına ve para çekme adresine sahip olmanız gerekmektedir.
Tüm altcoinlere ait fiyat analizlerini burada bulabilirsiniz
Ayrıca bunların haricinde tabiki de birçok madenciliği yapılan coinde bulunmaktadır.İşte burada da onların size tam listesini yaptık.
Madenciliği yapılan, yapılabilen coinlerin tam listesi
Bitcoin, Verge, FIBOS, Gulden, Ethereum, Electroneum, HyperCash, Diamond, Dogecoin, Dero, Peercoin, SmartCash, Litecoin, Syscoin, Namecoin, Newton, Bitcoin Cash, Komodo, GameCredits, SINOVATE, Filecoin, MonaCoin, Wownero, CashBet Coin, Ethereum Classic, ABBC Coin, LBRY Credits, Feathercoin, Monero, Elastos, Litecoin Cash, Aeon, Bitcoin SV, Aion, Denarius, Myriad, Dash, Bytom, Metaverse ETP, ViaCoin, Decred Groestlcoin, SnowBlossom, BitcoinZ, Zcash, BEAM, Ubiq, 42-coin, Bitcoin Gold, Energi, Htmlcoin, DigitalNote, Zilliqa, Bytecoin, Einsteinium, TERA, Ravencoin, Nimiq, Turtlecoin, Ycash, Siacoin, Nexus, DECOIN, GridCoin, Digibyte, Grin, EUNO, Garlicoin, Horizen, Callisto Network, Lightning Bitcoin, FlorinCoin, Bitcoin Diamond, Vertcoin, Quark ve Genaro Network'dür. Ayrıca SSD ile kazımı yapılabilen bir coin olan Chia coin de, yine madenciliği yapılan coinler arasındadır.Bu yazımızda sizlere,